ACCOUNTS ÄLSKADE ÄNGLAR...
- TILLBAKA -

 

"Dino" Golden Flex Music Della Giuliana 2007 - 2020
(
Victor Della Giuliana x Jannett Della Giuliana)

Importerad från Italien hos uppfödare Mauro Zanasi, kennel Della Giuliana. Dino var en genomtrevlig cockerkille och blev far till ett par kullar. Dino var frisk och pigg hela livet men nu orkade inte den gamla kroppen längre. Vila i frid.


"Lady" Geltman's Moon And Stars 2005 - 2019
(Bitcon Moonlight Minstrel At Stormp x Cleavehill Sunshine)
 

Vår cockerstamtik har fått somna in i en ålder av 13 år och tre månader. Mor, mormor och mormorsmor till så fina avkommor. Dessutom den mest personliga hund jag någonsin haft. ”Pratade” och viftade på sin lilla svans för jämnan. Så saknad!


"Lisen" Trollängens For Me 2005 - 2019
(Ch
Lelica's Ticket To Ride x Trollängens Hot Titbit)

Mor till våra R & T kullar. Godheten personifierad. Bodde sedan i England med sin husse.


"Elin" Accounts Elle 2008 - 2017
(SE U(U)CH Winterbourne Trail Blazer x Accounts Isabella)

Elin som trodde hon var en Border Collie... Vår älskade lilla Elin avled hastigt. Sov gott lilla ”fieldkvitter”...


"Eddie" Grand Edition Della Giuliana 2007 - 2017
(Hook Della Giuliana x Elvira Della Giuliana)

Eddie var en mycket trevlig och snäll hund med en otrolig arbetskapacitet. Förhoppningsvis tillförde Eddie svensk springeravel något genom sina avkommor. Självklart fanns en sentimental ådra hos mig att också återse kära gamla Ediths (Rowntree Grace'n Glory) blick i hans ögon, hon var nämligen hans farfars syster! 


"Viggo" C.I.E LUXCH SEU(U)CH Lelica's Ticket To Ride 2004 - 2016
(
SE U(U)CH Melverly Mystery Maker x NO UCH SE U(U)CH Lelica's Love Me Do)

Viggo bodde på kennel Negro i Tyskland och gick bort i sitt hem, november 2016
- Se Viggos avkommor här -


"Fanny" SE U(U)CH NO UCH NO V-10 Periwinkle's Bronze Mannikin 2001 - 2015
(
Raywey's Make It Me x SE U(U)CH Periwinkle's Gilda)

Om Fanny, hjärtehunden, finns så mycket gott att säga. En ängel som kom dagen före allt i mitt liv vändes upp och ner. Aldrig har en hund gått in i mitt hjärta så fullt som hon. Älskvärd, genomsnäll och med stor integritet blev hon starten för min field-uppfödning och en räddare i nöden. Hon blev 14,5 år och var min once in a lifetime hund. Saknaden är obeskrivlig...


"Elsa" Accounts Isabella 2005 - 2013
(Winterborne Weeping Willow x SE U(U)CH Periwinkle's Bronze Mannikin)

 

Elsa kom från vår allra första fieldkull och blev själv mor till 2 kullar. Jag kände ofta att Elsa var som en liten älva, skir, lite hemlighetsfull och mycket "fieldig". Vi älskade dig verkligen lilla gumman och vi saknar dig här vid våra fötter. Vår älskade Elsa somnade in fridfullt, en vacker sommardag.


"Tess" Trimere Touch Of Class 2001 - 2008
(
Mompesson Classic Master At Roqfoll x Trimere Topaz Of Lisnagarvey)

Vår import från England, uppfödare Anne Corbett, UK
Tess blev min mammas "kelgris" och valpar ville hon inte ha, det bestämde hon själv!


"Edith" Rowntree Grace N´Glory 1993 - 2006
(INTUCH SUCH SV-92 Rowntree Magic Touch x Hammersmith's Living Legend)

Vår vackra och genomsnälla Edith som blev kennelns andra stamtik, som gjutit sig fast i mattes hjärta. Hon har under 13 år ständigt varit vid min sida. Mor till våra E- G- och H-kullar och var en så viktig del av avelsarbetet. Vi är mycket nöjda med de tre kullar som hon har lämnat och som har gett valpar av hög exteriörkvalité, kombinerat med mycket arbetsvilja. Edith har alltid placerat sig bra på utställningar med sammanlagt 11 CK. Frisk, kry, tiggig och levnadsglad. Ända tills de sista dagarna i livet följde hon med på skogspromenaden. Saknaden är obeskrivlig. Sov gott Diddus!


"Agathon" Maxfields Agathon 2003 - 2004
(Sandvika Senator x Maxfield Frosty Morning)

Fieldvalpen Maxfields Agathon
omkom tragiskt i en olycka!
Du var en underbar hund!
Vi saknar dig!

 


"Nina" Rowntree Orginate Spring 1989 - 2000
(Rowntree Jet Commander x Rowntree In New Design)

Nina var vår första springer!  
Hon var otroligt stabil mentalt, livsglad och en mycket stor personlighet. Med henne lades grunden till kennel Accounts genom tre stora och livskraftiga kullar.

I Vasaparken i Stockholms innerstad, gick hon under benämningen "Vasaparkens Drottning". I den stora hundflocken som tog sina morgonpromenader, lekte hon och var den självklara ledartiken, trots att hon bara var en liten spaniel. Rättvis, vänlig och aldrig någonsin i slagsmål, för en speciell 'blick' räckte.

På slutet var hon en äldre och vital lady, som lämnade över ledarskapet till nya generationer, sänkte tempot och blev mer intresserad av att promenera med husse i stad och skog. Men glad, när hon träffade någon av de gamla hundkompisarna!

Vi är tacksamma över att hon fick lägga grunden till avelsarbetet hos oss, eftersom hon var en springer utav den 'bättre' sorten. Hon hade CK på utställning, godkänd anlagsklass i viltspår samt två 1:a pris i klass 1 på lydnad. Älskad och saknad. Miss you Nina!